Elektryczny klucz do kół - czy ma ktoś jakieś doświadczenia?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cianek
    Classic
    • 2018
    • 23
    • Octavia III (5E3)
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez Maicroft
    algi, BMW oleju w skrzyniach tez nie zmienia, a producent skrzyni firma ZF mowi o wymianie co 60kkm :lol:
    Dokładnie. A przy 100kkm skrzynie zaczynają szarpać a ASO BMW nic nie widzi zawsze kiedy auto jest na gwarancji.
    Jak jej już nie ma to zalecają wymianę oleju jak i filtra który jest wbudowany w miskę olejową tak żeby było taniej
  • cianek
    Ambiente
    • 2014
    • 171
    • Octavia II (1Z3)
    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Witam,
    zima się zbliża, więc temat zmiany kół jest coraz częstszy dla kierowców. Ostatnio na allegro wpadłem na elektryczny klucz do kół. W warsztacie zmiana to jakieś 10zł/koło to przy pięciu samochodach jest to jakiś koszt. Miał może ktoś do czynienia z takimi kluczami? Warto się w to pchać czy lepiej zainwestować i kupić pneumatyczny z kompresorem? Jakby nie patrzeć to elektryczny koło 150zł, pneumatyczny z osprzętem do 500zł.

GARAŻ

Komentarz

• pawel934
      Rider
      • 2007
      • 344

Ale mówisz o takim z akumulatorem, czy podłączanym do prądu? Ja na trackdaye (często zmieniam koła w zależności od pogody i zużycia) kupiłem klucz akumulatorowy firmy Facom. Ja katuję go dopiero od początku tego sezonu, ale znajomi z toru mają takie już po kilka lat i są nie do zarżnięcia. A nawet jeśli padnie, to jest dożywotnia gwarancja. Tylko cena zupełnie inna - 2500 PLN. Ale z tego co mówili koledzy którzy mają z takim sprzętem większe doświadczenie, te tańsze szybko się poddają. Jeśli miałeś na myśli klucz podłączany do prądu to uznaj moją słowa za niebyłe i kupuj najtańszy, ja mam taki z Lidla za ok. 100 PLN i działa
      BMW 130i - klik
      kiedyś: Octavia 1.4 TSI - klik
      BMW E36 '92 na tor

Komentarz

• Andik77
        Classic
        • 2011
        • 38

Tez mam 4 samochody do wymiany kol i od 2 lat uzywam takiego elektrycznego, podlaczanego do gniazdka.Kupilem na Alledrogo,koszt cos kolo 170zl z przesylka.Spoko sie spisuje i zwrocil sie w sumie po jednej wymianie. Podnosnik zaba oraz taki klucz i przy gotowych kolach do kazdego samochodu,zalatwiam sprawe wymiany w jedno popoludnie.

Komentarz

• cianek
          Ambiente
          • 2014
          • 171
          • Octavia II (1Z3)
          • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Dzięki panowie za opinie. Klucz ma być podłączany do gniazdka, nic wymyślnego. Jak mówicie, że takie "z niższej półki" dają radę to w takim razie wezmę taki klucz, tak czy inaczej po jednym sezonie jego cena się powinna zwrócić Chętnie podzielę się opinią po zakupie i pierwszych pracach kluczem, może będzie jakaś wskazówka dla forumowiczów.

GARAŻ

Komentarz

• elpolacco
            L&K
            • 2010
            • 1372
            • Volkswagen
            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Do samej wymiany kół się taki tani klucz elektryczny na 230V sprawdzi, ale do większej roboty szkoda pieniędzy. Używaliśmy go do skręcania konstrukcji w pracy i wytrzymał bardzo małą ilość roboczo godzin, ale na jednej konstrukcji miał ok. 100 śrub do skręcenia :wink:
            VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• robreg
              L&K
              • 2010
              • 1195
              • Octavia I (1U2)
              • AXP 1.4 MPI 75 KM

elpolacco, dlatego klucze z go.....litu, kupowane na fakture, zdaniem ich producentow nie powinny miec wogole gwarancji.

Ale kumpel sluzbowo, podczas jednej naprawy, ze wspolpracownikami z warsztatu, ukrecil pokretke 1" Facomy. Przedstawiciel dystrybutora podczas ogledzin gwarancyjnych skomentowal uszkodzony klucz: ja nie chce słuchac juz tych Waszych bajek, na temat tego, jak zescie go ukrecili.

Kwadrat jeden cal, ukrecony jak plastelina
              Pozdrawiam, Robreg.
              ----
              furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

Pracuję...